Wat is de beste beginners slang?

Lees eerst de artikelen in dit subforum. De kans is groot dat je hier al veel antwoorden kan vinden.

Wat is de beste beginners slang?

Berichtdoor daphne » 03 feb 2010 21:00

Wat is de beste beginners slang?

Hier zijn de meningen erg over verdeeld. Maar als je je goed inleest kun je met vele soorten wel beginnen, de een is wat makkelijker dan de andere, maar het is zeker mogelijk.
De ideale beginnersslang is een Pantherophis Gutatta, of wel een korenslang, en ook wel gutje genoemd. Deze heb je in vele verschillende kleuren en patronen, er zal er dus altijd wel 1 te vinden zijn die je mooi vind. Deze slang is makkelijk te houden en vergeeft jou je foutjes nog wel. Ze hoeven wat minder warm te zitten dan andere slangen, en zijn makkelijker aan het eten te krijgen dan een regius. Ze worden niet zo groot en bovenal niet zo dik en zwaar. Ook het kweken met deze soort is gemakkelijker dan met de andere soorten. Deze soort wordt ook minder snel gestressed als ze wat vaker worden opgepakt. Maar natuurlijk is het ook bij de gut niet de bedoeling om ze er dagelijks uit te halen, want dat vinden zelfs gutten niet leuk. De gut is een slang die je vaker aktief zult zien dan vele andere soorten.
Als je er zeker van wilt zijn dat je gut zuiver is, en er dus geen andere soort doorheen gekruist is (dat noemen we een hybride) dan moet je bij een kweker kopen.

De Python regius wordt ook vaak als eerste slang gekocht. Het is een zeer aatrekkelijk dier met zijn schattige kop en mooie patroon. Let wel veel regiussen zijn moeilijke eters en schieten snel in de stress. Hanteren van een regius is niet moeilijk, ze bijten zo goed als nooit en rollen zich liever op bij gevaar. Maar het geeft de regius wel vaak stress en door stress kunnen ze hun voedsel gaan weigeren. Ook staan ze er om bekend dat ze in de winter stoppen met eten, dit kan wel 3 a 4 maanden duren doorgaans.
Je moet dus een klein beetje stressbestendig zijn als je een regius koopt. Het is niet erg als ze zo lang niet eten, daar kunnen ze prima tegen, maar als baasje maak je je toch al snel zorgen over je dier als hij niet wil eten.
De regius wordt verder ook niet zo groot en hij vind het prettig om niet een al te groot terrarium te hebben, dus extreem veel ruimte nemen ze ook niet in. De gewone wildkleur regius is niet duur, let wel dat je absoluut geen farmbred (fb) of wildvang (wv) koopt. Deze dieren zijn zeer moeilijk en gaan veelal dood. Koop een dier wat al een aantal keer heeft gegeten, en koop dit bij een kweker. Op die manier heb je de grootste kans om nog vele jaren plezier te hebben van je slang.

De Boa constrictor kan ook prima als eerste slang worden aangeschaft. Wel is dan aan te raden om met een jong dier te beginnen, gezien deze dieren best groot en sterk kunnen worden, en het wenselijk is om tegen die tijd al enige ervaring te hebben met de dieren. Sommige boas kunnen een beetje fel zijn en happen als jong dier flink om zich heen. Bij de ene zal dit blijven, en bij de andere zal dit weg gaan naar mate ze wat ouder en dus groter worden. Soorten waar je beter niet mee kunt beginnen zijn de surinaamse roodstaart peruaanse roodstaart en de guyana roodstaart. Het zijn de meest mooie boas, maar ze zijn vaak minder vriendelijk en moeilijker te houden.

Veel mensen vragen hoe groot wordt mijn boa, of wat is de kleinste boa soort. Hoe groot je boa wordt is afhankelijk van hoe groot de ouders waren. Maar ga je voor een zuiver dier, dan zijn er wel vaak richtlijnen voor de maten. De honduras is een boa die echt klein blijft, terwijl een peruaanse roodstaart de 3 meter toch makkelijk kan halen.
Gemiddeld wordt een boa tussen de 1.80m en de 2.50m. Bedenk je dus goed wat je in huis haalt, en of je daar ook plek voor hebt als hij volwassen is.

Dan zijn er nog legio andere soorten korenslangen te vinden als; lampropeltis, obsoleta, koningsslangen, enz. Ook deze slangen zijn prima slangen om mee te beginnen, wel hebben ze allemaal hun eigen karakter. Informeer eerst over de soort, dan weet je wat het beste bij jou past.


Dat waren de slangen waar het meeste mee begonnen wordt. Wil dat zeggen dat de andere soorten niet kunnen? Nee, je kan met nog veel meer soorten beginnen, zolang je je maar goed laat informeren en je eerst inleest voordat je een dier gaat kopen.
Er zijn zelfs mensen met een tijger begonnen, we juichen het niet toe, maat het is wel mogenlijk. Tapijt pythons, tuinboa's, zandboa's en Thamnophissen zijn leuke slangen om mee te beginnen. Ze zijn niet zo gemakkelijk als de bovenstaande dieren, maar het kan zeker wel.

Het is belangrijk dat je met een slang begint die jou aanstaat, en niet dat je bijvoorbeeld een gut neemt omdat die het makkelijkst zijn om te verzorgen. Meestal wordt er dan na een half jaar het dier gekocht wat ze eigenlijk wilde hebben, en kan de gut weer de deur uit. Het is dan beter om nog even verder te informeren en te lezen tot je er wel klaar voor bent om te beginnen met bijvoorbeeld een boa.
onderschriftloos :mrgreen:
daphne
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 58
Berichten: 85
Geregistreerd: 27 mei 2007 21:03
Woonplaats: nordhorn


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Veelgestelde vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum