Boa constrictor constrictor "Venezuela"

Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor constrictor "Venezuela"

Berichtdoor ReptiWiki » 12 apr 2009 01:17

Boa constrictor constrictor "Venezuela"

De boa's van Venezuela zijn hoogst veranderlijk van vorm en kleur. Venezuela bestaat uit een groot gebied op de noordelijke rand van het Zuid-amerikaanse continent dat aan het westen door Colombia en aan het zuiden en het oosten door Brazilie en Guyana wordt begrenst. De boa's van het schiereiland Paraguanera van westelijk Venezuela zijn zeer gelijkend aan die van sommige plaatsen in Centraal-Amerika.

In een groot deel van westelijk Venezuela hebben de imperatorondersoorten een sterke invloed op de morfologie van de boa's. De boa's van de centrale kust, met inbegrip van Caracas, en de Orinoco rivierdrainage zijn duidelijker verwant met ware roodstaarten. Een groot deel van Venezuela is een vrijwel onbekend land vanuit het perspectief van de Boa-enthousiast.

Venezuela roodstaarten zijn als ze geboren worden eerder klein voor Boa c.c. En groeien enigszins langzamer het eerste jaar ongeveer. De wijfjes zijn geslachtsrijp op 5 tot 6 jaar bij lengtes van 1,5 tot 1,7 meter en lijken enigszins omvangrijker dan andere ware roodstaarten van gelijkaardige grootte. Zij leveren ook jongeren dan even grote constrictors van andere plaatsen. De langste van 6jaar oude dieren is onder de 1,9 meter in lengte. De mannetjes zijn kleiner en duidelijk minder massief. Beide geslachten zijn gemarkeerd met 17 tot 19 geblokte zadels, sommige duidelijk op de klassieke roodstaartmanier verbonden. Sommige boa's van Venezuela tonen een interessante en mooie tint van kleur die niet in om het even welk van de andere groepen wordt gezien. Velen zijn geboren met opschrikkende rode en witte staarten maar de volwassen Venezolaanse boa's zijn niet gekend voor vooral heldere rode staarten. Alle jonge gekweekte boas eten gemakkelijk muizen en ratten. Het temperament van deze unieke boa's gaat van absoluut volgzaam naar enigszins gevoelig. Wij hebben nog geen werkelijk boze of verdedigende boa gezien. Het `Suriname Syndroom ' van regurgitatie en gewichtsverlies ziekte is niet in de gevangen kolonie van zuiver Venezuela roodstaarten voorgekomen.

bcc%20venezuela.jpg


Overleg :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3308
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Afbeelding Dit werk van het Reptielenforum is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Je bent welkom om hieronder je bijdrage aan dit artikel te plaatsen, als zijnde gewijzigde, verbeterde en aanvullende teksten, evenals afbeeldingen.
Avatar gebruiker
ReptiWiki
 
Waardering: 2
Heeft bedankt: 0
ID: 749
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 nov 2008 17:25
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum