kweken met guttatussen ,appeltje eitje??

Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

kweken met guttatussen ,appeltje eitje??

Berichtdoor boidae » 01 jul 2007 18:01

Ik raad aan de dieren mannen en vrouwen uit elkaar te houden dat wil zeggen de mannen in een bak en de dames in een andere, te vroeg zwangere dames heeft invloed op zowel de Groote en gezondheid van je kweek vrouw als haar jongen.

Als je vrouwen dan boven de 300 gram zijn (het liefst 3 jaar of ouder) zet je de mannen erbij. Wanneer je dit doet maakt niet uit. Je zult merken dat zo rond januari en februari de mannen interesse krijgen voor je dames, sommige slangen iets later gezien de vemoraal porien hormoon gestuurd zijn.

Winterrust hoeft niet voor de kweek met deze dieren, je kunt gewoon doorvoeren, de temp heel iets terug brengen helpt wel een beetje met de paardrift van de mannen, tevens beweerd men dat het zaad van de mannen dan beter is. Heb er zelf al eens mee geexpirimenteerd maar nog nooit verschil gemerkt.

Mannen die paarlustig zijn zullen 9 van de 10 keer geen zin meer in eten hebben en nog maar met een ding bezig. Sommige vrouwen eten door tot vlak voor de bevalling, andere stoppen weer.

Kort voor het bevallen vervellen vrouwen dan duurt het nog tussen de 5 en de 15 dagen en heb je eieren, zet vrouwen die bevallen zijn weer terug bij de mannen een goed gezond vrouwtje kan nl. dubbelen(2 e eileg) is er in de tussen tijd geen man bij geweest is alles onbevrucht en heeft je dier voor niets al die energie verspild.

Uitbroeden, TIP koop een planten kasje voor in de vensterbank doe daar een vlinke laag spagnum mos in (of vermeculiet). Maak deze goed vochtig en pak daar je eieren in (ook als ze allemaal aaneen zitten) en dek ze weer toe met een laag spagnum(bij vermeculiet kun je er ook een krant op leggen). Draai of keer de eieren niet!
Dan een 7 watt warmte matje eronder met thermostaat(vis thermo) en je hebt een heel goed en spot goedkope stoof klaar, meerdere legsels neem een meter warmte mat daar passen 4 van die kasjes op.In een kasje passen met gemak 2 legsels.

Komen de jongen uit kunnen ze nergens heen, condens hangt aan de schuine ruitjes dus water is er ook, bij mij komen zo jongen uit terwijl ik op vakantie ben kan ze dan zo oprapen sommige al vervelt en al mooier kan haast niet.
Heb je weinig eieren plaats dan zo`n kasje in een steropoor kist(doos) dat isoleert weer iets meer.


Edited bij Motley
boidae
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 53
Berichten: 64
Geregistreerd: 27 mei 2007 11:58


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum