Boa constrictor constrictor "Suriname"

Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor constrictor "Suriname"

Berichtdoor ReptiWiki » 12 apr 2009 01:11

Boa constrictor constrictor "Suriname"

De mensen waarderen gevangen Boaondersoorten van verschillende types en plaatsen voor een verscheidenheid van redenen. Misschien is het eenvoudigweg de kleur van een bepaalde plaats of een fase of morph, of een unieke of opvallende reeks patroontrekken. De handelbaarheid wordt ook overwogen evenals gemak van onderhoud en de relatieve waarschijnlijkheid dat de dieren zullen reproduceren. De waarde en de geld te halen uit de investering worden vaak ook overwogen. Betwistbaar, niet alle Suriname boas zullen de hoogste punten krijgen in sommige van die gebieden, nog eigenaars en verzamelaars van elk niveau met ervaring van de Boas zullen Suriname roodstaarten bewonderen. Voor vele eigenaars vertegenwoordigen de Suriname boas de uiteindelijke ware roodstaartboa. De faam van de roodstaarten van Suriname zijn groot in de wereld van de Boas. Gezien als groep zijn zij onder de grotere rassen van Boas, kunnen de individuen lengtes van meer dan 3 meters bereiken, hoewel de gemiddelde volwassen grootte van een Suriname boa 2,0 tot 2,7 meter is. De beste voorbeelden van Suriname Boa tonen sterk de handelsmerkattributen van de roodstaarten; vette markeringen en kleuren die niet langzaam verdwijnen of vermengen door ouderdom en leeftijd, een lang hoekig hoofd, een lang en gespierd lichaam-morph en natuurlijk de stromende en contrasterende donkerrode of de roodkersen of fluweelrode staartzadels. En ook het blijvende gevoel dat een Suriname boa ons op de een of andere manier slechts toestaat om hen te behandelen, niet domweg in onze greep zittend. Dit is wat een ware roodstaart is!

De kleur en het contrast van hoogste kwaliteit Suriname roodstaarten zijn niet te overtreffen.
Vele hobbyisten hebben dieren verloren door het houden van Suriname boa's, in het bijzonder wilde dieren. De dieren bloeiden niet open om twee belangrijke redenen. Eerst en vooral is het dat de constrictors, vooral die van de complexe Suriname/Guyana soort speciale zorg en overweging vereisen die geen beginnende eigenaars kunnen verstrekken. Ten tweede is er de slechte kwaliteit van vele BCC (vooral de boa's van Guyana) beschikbaar in de handel. Wegens sommige unieke kenmerken van de dieren zijn zij vooral vatbaar voor problemen zoals : spanning/stress, overvolle of ondermaatse huisvesting, en besmetting. De invoer van BCC vooral, met inbegrip van vele zogenaamde ` gekweekte ' boa's, is vaak in slechte gezondheid tegen de tijd dat zij hun nieuwe tehuizen bereiken. Verantwoorde bewaarders en de handelaars kunnen een belangrijke rol spelen in het beschermen van deze dieren in de natuur en in gevangenschap door op goede gezonde dieren aan te dringen en niet in zieke of gespannen Suriname boas (of anderen) te handelen aan om het even welke prijs. Gezonde uit gevangenschap-geproduceerde Surinameboas (en de invoer van goede kwaliteit eveneens) vormen weinig extra uitdaging aan de liefhebbende, observerende bewaarder.

Wat maakt een Boa een Suriname Boa?

Vele gecombineerde factoren veroorzaakten verwarring bij sommige slangenhouders over wat al dan niet een Suriname (of andere plaats) boa is. Uiteindelijk bepaalt slechts de kennis van waar het dier of de ouders werden verzameld de nauwkeurige plaats van een boa. Wegens bepaalde marktfactoren, lakse invoer- en uitvoerpraktijken en zelfs wat bedrog namens de exporteurs en anderen hebben vele mensen aardige Boas van het gebied van Guyana, Suriname en van Guiana gebieden zonder echte verzekering van plaats. Daarnaast is het zeker mogelijk om specimen van Boas uit Guyana of Frans Guiana te verkrijgen die grotendeels niet te onderscheiden van de bekende Suriname boa zouden zijn, vooral als zij met herkenbare "Suriname" trekken werden geselecteerd. Niettemin heeft een groot volume van kennis en sterk advies zich over vele jaren onder Suriname boa bewonderaars gevormd (een cultus bijna, eigenlijk) die vrij dicht de verwachtingen bepalen van wat een Suriname boa zou moeten zijn.

Wat is de beschrijving van een Suriname boa?

Een overweldigende meerderheid van ondervraagden gebruiken zadeltellingen, de hoofdmorfologie en andere zichtbare trekken om boa's, met inbegrip van plaatsen waar constrictors voorkomen te identificeren. In dit geval geloven de meeste eigenaars dat een Suriname boa om 15-20 driehoekige zadels (18 optimum, Snuit-staart) op een (bruin) tan of een zilveren achtergrond te hebben en zijn ze niet gestreept. Zij hebben een bovengemiddelde roodstaart met witte hoogtepunten; de kanten en soms rug kunnen rooskleurig of purperachtig zijn en gespikkeld zijn in grotere of kleinere mate. De buikoppervlakte is matig tot zwaar gemarkeerd. Zij hebben herkenbare hoofdeigenschappen en zijnoteringen. Ondanks bekende huishoudelijke moeilijkheden schatten wij ook deze slangen als zeer goede gevangenen in vergelijking met andere boa's. Bij deze laatste commentaar bij de huishoudelijke moeilijkheden is inbegrepen als herinnering dat de plaats ook een ondergroep van (potentieel) identificeerbare gedragstrekken draagt! Deze synopsis werd bijna eenstemmig door ondervraagden van het onderzoek gesteund deze mensen hebben tien of meer jaren ervaring met de boa's.

bcc%20suri%201.jpg


bcc%20suri%202.jpg


Overleg :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3307
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Afbeelding Dit werk van het Reptielenforum is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Je bent welkom om hieronder je bijdrage aan dit artikel te plaatsen, als zijnde gewijzigde, verbeterde en aanvullende teksten, evenals afbeeldingen.
Avatar gebruiker
ReptiWiki
 
Waardering: 2
Heeft bedankt: 0
ID: 749
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 nov 2008 17:25
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastSlangenforum