Boa constrictor imperator "Mexico"

Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor imperator "Mexico"

Berichtdoor ReptiWiki » 11 apr 2009 02:52

Boa constrictor imperator "Mexico"

De habitat voor de Boa in Mexico omvat woestijn en semi-woestijn, kustmangrovemoerassen, tropisch en subtropisch woud en het overblijvend noordelijk bos die in hemeleilanden boven de woestijnen in het noorden van het land uitsteken, die bij hoogten van het zeeniveau van rond de 5000 cm voortduren. De subtiele verscheidenheid in kleur en patroon van de Mexicaanse imperator kan plaats-georienteerde eigenaars en kwekers verwarren en de nauwkeurige plaats van oorsprong bijna onmogelijk maken als er enkel toevallige observatie plaats heeft.

Een algemene beschrijving van de boa's van Mexico zou kunnen zijn : kleine tot matiggrote Boa van 1 tot ongeveer 2,6 meter in lengte. De Mexicaanse boa's zijn over het algemeen zwaarder getekend van patroon dan vele Boa's, of hebben een hoge patroondichtheid (HPD) en hebben duidelijk omlijnde,zwarte of donkerbruine dorsale zadels die 24-31 zadels tellen. Dorsale zadels zijn meestal door een ononderbroken of dichtbijgelegen ononderbroken lijn verbonden. De achtergrond kleur kan bruin (tan), chocolade, sinaasappel, grijs, houtskool, zilver of om het even welke combinatie van die kleuren zijn. De staart of de staartnoteringen varieren van volledig zwart, bruin of oranje tot baksteenkleur en slechts soms een saai rood.

Om redenen die wij waarschijnlijk nooit begrijpen tonen alle boa's van Mexico op een gegeven moment een opschrikkend en imposant verdedigingsgedrag. Deze vertoning bestaat uit het aanhalen en het buigen van het lichaam, het grootmaken en/of het afvlakken van het hoofd en het rollen van de staart. Als deze waarschuwingsseinen worden genegeerd zal de boa gewoonlijk een hoge hoeveelheid van lucht binnen nemen en zal een luid gesis tentoon stellen. Een geduldige eigenaar, het goed uitgerust verblijf en een zachte behandeling zullen gewoonlijk terug het volledig volgzaam huisdier teruggeven.

Hierbij drie groepen Boa's van Mexico : Boven-Yucatan of CanCun boa's, Sonoran woestijn boa's en Dwerg of Tarahumara berg boa's.

CanCun, Mexico Boas ( Boa c. imperator )

CanCun boa's matig groot, vroeg geslachtsrijp en kweken gemakkelijk. Op drie jaar juist onder 1,3 meter kweken ze reeds. CanCun sterk getekend en zeer kleurrijk. Zij zijn onder de rustigste boa's van Mexico.

Dwerg/Tarahumara berg Boa ( Boa c. imperator )

Sierra Tarahumara ligt in Chihuahua en Sonora Mexico. Deze gebieden van hoge pieken, beboste plateaus en diep geerodeerde oevercanyons worden soms vermeld als Sky Islands in de woestijn. Het is hier bij hoogten van 4000cm of meer waar deze dwergboa's voorkomen.

Wat is een dwergboa? De genetica en de voedselbeschikbaarheid combineren om de volwassen grootte van boa's in gevangenschap te bepalen. Een plaats of een vorm zou als dwerg kunnen worden beschouwd als de individuen seksuele rijpheid bereiken en haalbare jongeren zonder complicatie een beduidend kleinere grootte en massa hebben. De boa's van Tarahumara kweken en gaven jongeren terwijl ze nog minder dan 38 inch (zo'n 96,5 centimeter) zijn met een gewicht van 1,6 kilogram. Het is niet geweten hoe groot de boa's van Tarahumara worden indien overvloedig gevoerd zou worden over een periode van jaren . Nochtans, dan zouden andere zo ook behandelde vastelandsvormen van Boa's ook lengten van 5 voet of meer tijdens de zelfde tijdspanne bereikt moeten hebben. Doelbewust rantsoeneren van het voedsel om Boa's klein te houden remt hun capaciteit te reproduceren. De boa's van Tarahumara zijn ware dwergen.

bci%20mexico.jpg


bci%20mexico%20tarahumara%20mountain.jpg


bci%20mexico%20cancun.jpg


Overleg :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3303
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Afbeelding Dit werk van het Reptielenforum is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Je bent welkom om hieronder je bijdrage aan dit artikel te plaatsen, als zijnde gewijzigde, verbeterde en aanvullende teksten, evenals afbeeldingen.
Avatar gebruiker
ReptiWiki
 
Waardering: 2
Heeft bedankt: 0
ID: 749
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 nov 2008 17:25
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gastenSlangenforum