Wat heb ik nodig voor een Korenslang?

Lees eerst de artikelen in dit subforum. De kans is groot dat je hier al veel antwoorden kan vinden.

Wat heb ik nodig voor een Korenslang?

Berichtdoor daphne » 03 feb 2010 21:44

Wat heb ik nodig voor een Korenslang?

Om te beginnen heb je nodig:
En passend terrarium. Voor een jonge korenslang mag dat best wel wat kleiner zijn, daar voelen ze zich prettiger in dan in een groot terrarium. De maten om aan te houden zijn dan minimaal 30 x 30 x 30. Maar daar zullen ze al snel uitgegroeid zijn, dus beter is 80 x 40 x 40 (lang, diep, hoog). Voor een volwassen korenslang is 120 x 50 x 50 een standaard maat.

bodembedekking: kijk voor de verschillende soort even hier http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=7368

warmtemat of kabel: De mat plaats je onder je bak, zodat je slang niet direct op de mat kan gaan liggen, en zich zo ook niet kan branden. de kabel mag je in de bak plaatsen, gezien de siliconen coating is de kans op verbranding erg laag. Ook kun je voor de kabel een houten plaat nemen en daar een sleuf in freesen voor de kabel. Zo is het helemaal veilig en kan de plaat onder het terarium.
neem een mat die ten minste 1/3 van de bodem bedekt. Met de kabel kun je 2/3 van de bodem doen. Aan de ene kant wat dichter op elkaar geplaatst, zodat het daar iets warmer wordt, en aan de andere kant iets verder uitelkaar, zodat het daar weer wat minder warm wordt. Zo maak je gelijk dus verschillende temperaturen voor je slang om te gaan liggen.
Pas op, sommige matten of kabels worden erg warm en kunnen het glas doen breken.

Lampen: Je hebt voor een gut minder lampen nodig dan voor een boa of python. 1 warmtelamp is meestal voldoende, en 1 lamp voor gewoon licht. Hoe groter je terrarium hoe hoger het wattage wat je moet gebruiken. Hier kun je zien wat voor lampen je zoal kunt gebruiken http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=7381

Beschermkapje voor de lampen: het is belangrijk je lampen af te schermen voor je slangen. Ze kunnen zich gemakkelijk branden aan de lampen. Hiervoor kun je speciale kapjes kopen, maar die zijn vaak erg duur. Er staat hier (en dan dus even de link naar het topic over hoe maak ik zelf beschermkapjes) beschreven hoe dat moet.

Schuilplaats: Als schuilplaats kun je veel verschillende dingen gebruiken. Voor een kleine korenslang is zelfs een wc rolletje al voldoende. Maar er zijn ook echte slangengrotten te koop, of je maakt er zelf 1 van een paar stukken kurk. Zorg er wel voor dat je je slang er ook uit kunt halen, dus laat de onderkant altijd open. Hoe meer schuilplaatsen je gut heeft hoe fijner hij zich zal voelen.

Waterbak: Neem een waterbak, en dat kan echt van alles zijn, waar ze helemaal in passen. Slangen liggen graag in het water. Wel is het handig als het een wat brede platte bak is die ze niet zo snel om zullen gooien.

Klimtakken: Korenslangen zijn klimmers, dus een paar klimtakken kunnen geen kwaad.
onderschriftloos :mrgreen:
daphne
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 58
Berichten: 85
Geregistreerd: 27 mei 2007 21:03
Woonplaats: nordhorn


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Veelgestelde vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum