Wat heb ik nodig voor een Regius?

Lees eerst de artikelen in dit subforum. De kans is groot dat je hier al veel antwoorden kan vinden.

Wat heb ik nodig voor een Regius?

Berichtdoor daphne » 03 feb 2010 21:42

Wat heb ik nodig voor een Regius?

Om te beginnen heb je nodig:
En passend terrarium. Voor een jonge regius mag dat best wel wat kleiner zijn, daar voelen ze zich prettiger in dan in een groot terrarium, als ze te groot zitten zullen ze snel hun voedsel weigeren. De maten om aan te houden zijn dan minimaal 60 x 30 x 30. Maar daar zullen ze al snel uitgegroeid zijn, dus beter is 80 x 40 x 40 (lang, diep, hoog). Ook zijn curvers voor regiussen geschikte verblijven. Voor een volwassen regius is 100 x 50 x 50 een standaard maat.

bodembedekking: kijk voor de verschillende soort even hier http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=7368

warmtemat of kabel: De mat plaats je onder je bak, zodat je slang niet direct op de mat kan gaan liggen, en zich zo ook niet kan branden. de kabel mag je in de bak plaatsen, gezien de siliconen coating is de kans op verbranding erg laag. Ook kun je voor de kabel een houten plaat nemen en daar een sleuf in vresen voor de kabel. Zo is het helemaal veilig en kan de plaat onder het terarium.
neem een mat die ten minste 1/3 van de bodem bedekt. Met de kabel kun je 2/3 van de bodem doen. Aan de ene kant wat dichter op elkaar geplaatst, zodat het daar iets warmer wordt, en aan de andere kant iets verder uitelkaar, zodat het daar weer wat minder warm wordt. Zo maak je gelijk dus verschillende temperaturen voor je slang om te gaan liggen.
Pas op, sommige matten of kabels worden erg warm en kunnen het glas doen breken.

Lampen: Je hebt minstens 1 warmte lamp nodig, en 1 lamp voor gewoon licht. Hoe groter je terrarium hoe hoger het wattage wat je moet gebruiken. Hier kun je zien wat voor lampen je zoal kunt gebruiken http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=7381

Beschermkapje voor de lampen: het is belangrijk je lampen af te schermen voor je slangen. Ze kunen zich gemakkelijk branden aan de lampen. Hiervoor kun je speciale kapjes kopen, maar die zijn vaak erg duur. Er komt hier straks een linkje te staan naar een stap voor stap beschrijving hoe je dit zelf kunt maken.

Schuilplaats: Als schuilplaats kun je veel verschillende dingen gebruiken. Voor een kleine regius is zelfs een halve kokosnoot al voldoende. Maar er zijn ook echte slangengrotten te koop, of je maakt er zelf 1 van een paar stukken kurk. Zorg er wel voor dat je je slang er ook uit kunt halen, dus laat de onderkant altijd open.

Waterbak: Neem een waterbak, en dat kan echt van alles zijn, waar ze helemaal in passen. Slangen liggen graag in het water. Wel is het handig als het een wat brede platte bak is die ze niet zo snel om zullen gooien. Regiussen gaan graag ergens onder liggen, en zullen je waterbak niet sparen.

Klimtakken: Jonge regiussen klimmen wel eens, dus een paar klimtakken kunnen geen kwaad. het is absoluut geen vereiste, en sommige slangenhouders vinden het onzin. Maar het oog wil ook wat, en het is nooit slecht om ze de kans te bieden om te klimmen. Let wel regiussen zijn waardeloze klimmers, zorg er dus voor dat ze van niet al te hoog kunnen vallen.

Kurk: hiermee blindeer je minstens 1 wand van het terraruim, liefst nog meer. de regius heeft graag een afgesloten terrarium, en geen open bak, daar vloet hij zich niet prettig in. Het beste is om de achterwand en de 2 zijwanden met kurk te beplakken.

Het is aan te raden eerst je terrarium even proef te draaien. dan weet je hoe warm het gaat worden en of alles in orde is. Tijdens het proefdraaien moet de koele kant 26 graden worden, en de warme kant 36 graden. Op de hotspot (onder de lamp) mag het natuurlijk nog warmer worden.
Zorg voor meerdere schuilplekken op verschillende temperaturen.
onderschriftloos :mrgreen:
daphne
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 58
Berichten: 85
Geregistreerd: 27 mei 2007 21:03
Woonplaats: nordhorn


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Veelgestelde vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gastenSlangenforum