Wat heb ik nodig voor een boa?

Lees eerst de artikelen in dit subforum. De kans is groot dat je hier al veel antwoorden kan vinden.

Wat heb ik nodig voor een boa?

Berichtdoor daphne » 03 feb 2010 20:56

Wat heb ik nodig voor een boa?

Boas zijn slangen die erg groot kunnen worden, zorg dus dat je ruimte voor het dier hebt, ook als hij volwassen is.
Om te beginnen heb je nodig:
En passend terrarium. Voor een jonge boa mag dat best wel wat kleiner zijn, daar voelen ze zich prettiger in dan in een groot terarium. De maten om aan te houden zijn dan minimaal 60 x 30 x 30. Maar daar zullen ze al snel uitgegroeid zijn, dus beter is 100 x 50 x 50 (lang, diep, hoog).

bodembedekking: kijk voor de verschillende soort even hier http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=7368

warmtemat of kabel: De mat plaats je onder je bak, zodat je slang niet direct op de mat kan gaan liggen, en zich zo ook niet kan branden. de kabel mag je in de bak plaatsen, gezien de siliconen coating is de kans op verbranding erg laag. Ook kun je voor de kabel een houten plaat nemen en daar een sleuf in vresen voor de kabel. Zo is het helemaal veilig en kan de plaat onder het terarium.
neem een mat die ten minste 1/3 van de bodem bedekt. Met de kabel kun je 2/3 van de bodem doen. Aan de ene kant wat dichter op elkaar geplaatst, zodat het daar iets warmer wordt, en aan de andere kant iets verder uitelkaar, zodat het daar weer wat minder warm wordt. Zo maak je gelijk dus verschillende temperaturen voor je slang om te gaan liggen.
Pas op, sommige matten of kabels worden erg warm en kunnen het glas doen breken.

Lampen: Je hebt minstens 1 warmte lamp nodig, en 1 lamp voor gewoon licht. Hoe groter je terrarium hoe hoger het wattage wat je moet gebruiken. Hier kun je zien wat voor lampen je zoal kunt gebruiken http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=69&t=7381

Beschermkapje voor de lampen: het is belangrijk je lampen af te schermen voor je slangen. Ze kunen zich gemakkelijk branden aan de lampen. Hiervoor kun je speciale kapjes kopen, maar die zijn vaak erg duur. Er komt straks een topic over hoe je zelf deze kappen kunt maken stap voor stap, nog heel even gedult dus ;)

Schuilplaats: Als schuilplaats kun je veel verschillende dingen gebruiken. Voor een kleine boa is zelfs een wc rolletje al voldoende. Maar er zijn ook echte slangengrotten te koop, of je maakt er zelf 1 van een paar stukken kurk. Zorg er wel voor dat je je slang er ook uit kunt halen, dus laat de onderkant altijd open.

Waterbak: Neem een waterbak, en dat kan echt van alles zijn, waar ze helemaal in passen. Slangen liggen graag in het water. Wel is het handig als het een wat brede platte bak is die ze niet zo snel om zullen gooien.

Klimtakken: Jonge boas klimmen graag, dus een paar klimtakken kunnen geen kwaad. het is absoluut geen vereiste, en sommige slangenhouders vinden het onzin. Maar het oog wil ook wat, en het is nooit slecht om ze de kans te bieden om te klimmen.

Het is aan te raden om eerst even je terrarium proef te draaien, zodat je weet hoe warm het wordt en of alles werkt. Tijdens het proefdraaien moet het aan de koele kant minimaal 26 graden zijn, en aan de warme kant 32 graden. De hotspot (onder de lamp) mag uiteraard warmer zijn.
onderschriftloos :mrgreen:
daphne
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 58
Berichten: 85
Geregistreerd: 27 mei 2007 21:03
Woonplaats: nordhorn


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Veelgestelde vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum