Mededeling november 2012

Dit forum bevat aankondigingen en mededelingen van het Reptielenforum team, evenals de Gebruikers richtlijnen. Neem altijd kennis van nieuwe onderwerpen.
Forumregels
Het is niet altijd mogelijk om reacties te plaatsen. Als je de behoefte hebt om te reageren waar dit niet kan, kan je eventueel een privébericht naar Martijn verzenden.

Mededeling november 2012

Berichtdoor Martijn » 22 nov 2012 21:35

Hallo allemaal,

Graag jullie aandacht voor het volgende. In deze mededeling kan je lezen over aanstaande werkzaamheden, de samenstelling van het moderatorteam en word je uitgenodigd om mee te praten over zaken die mogelijk van belang kunnen zijn voor de toekomst van onze hobby.

WERKZAAMHEDEN
Vanavond en vannacht vinden er werkzaamheden plaats, waardoor bepaalde functionaliteiten of zelfs het forum als geheel tijdelijk niet beschikbaar zijn. De werkzaamheden worden op deze tijdstippen uitgevoerd zodat zo min mogelijk bezoekers hier hinder van ondervinden. De werkzaamheden hebben betrekking op de forumsoftware, de template en de forum-app (server-zijde). De server zelf blijft continue online, eventueel kan je dus indien nodig terecht op het Slangenforum. Als de situatie daar om vraagt, en het forum onbereikbaar is, plaatsen we berichten op onze Facebookpagina en Twitter microblog.

MODERATORTEAM
Om de handhaving van de Gebruikers richtlijnen zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is een goed bezet moderatorteam onontbeerlijk. Omdat de bezettingsgraad met het oog op de toenemende drukte onvoldoende is, wil ik je graag vragen om te overwegen jezelf kandidaat te stellen als moderator. Als moderator draag jij een steentje bij aan het goede verloop van discussies op dit forum, evenals aan onze hobby in het algemeen. Lang niet iedereen is een geschikte moderator. Het moet je liggen, en er zijn ook wat misverstanden over. Misverstanden, welke ik met toenemende succes weg probeer te nemen. Zo zijn er nog steeds mensen die ervan zijn overtuigd dat een moderator een enorme bult kennis/ervaring over reptielen zou moeten bezitten. Deze mensen slaan de plank helemaal mis. Een moderator heeft in zijn of haar functie maar weinig aan dit alles. Het delen van kennis en ervaring met anderen kan ook net zo goed zonder rank. Een moderator ziet toe op het goede verloop van discussies, handhaaft de orde en indien nodig voert deze administratieve handelingen uit, zoals berichtverplaatsingen. Tevens is een moderator het gezicht van het forum, een aanspreekpunt voor als er iets aan de hand is, of als iemand hulp nodig heeft met forumfunctionaliteiten. Hiervoor zijn totaal andere persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten vereist. Heb je voldoende tijd en lijkt het je wat om ons mee te helpen? Lees dan eens dit onderwerp rustig door, en meld je aan. Alvast bedankt! :)

Zoals je wellicht gezien hebt, is Noobske vandaag aan de slag gegaan als Aspirant (aankomend) moderator. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om hem veel succes te wensen in de nieuwe functie, en hem bedanken dat hij zich voor ons forum en de hobby wil inzetten. :duim2:


UITNODIGING TOT DISCUSSIE
JP heeft in dit onderwerp een punt ter discussie gebracht, met het oog op de toekomst van onze hobby en het forum. Is het beter om het forum - al dan niet gedeeltelijk - verder af te schermen voor gasten? Zou het Beginnersforum nieuw leven in geblazen moeten worden? Laat van je horen en praat mee, de toekomst ligt misschien wel meer in onze handen dan we er bewust van zijn.


Tot zover deze mededeling. Er volgen mogelijk nog actualiseringen hieronder in nieuwe berichten, met betrekking tot de werkzaamheden. Mocht je na aanleiding van deze mededeling de behoefte hebben om te reageren of om vragen te stellen, dan kan je mij gerust een privebericht sturen. Tot forums! :duim2:
Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14320
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Re: Mededeling november 2012

Berichtdoor Martijn » 23 nov 2012 04:58

Het eerste deel van de werkzaamheden is succesvol afgerond.
Deze omvatte een software update, de installatie van een modificatie, verwijdering van verouderde forum-app software, en de installatie van nieuwe forum-app software middels eerdergenoemde modificatie.

Dit zorgt onder andere voor verbeterde Push notifications voor forum-app gebruikers. Ook hebben we nu de mogelijkheid om korte berichten via de app te 'broadcasten' (uitzenden) naar jouw mobiele apparaat. Bijvoorbeeld als er brekend nieuws is, of iets anderszins direct om je aandacht vraagt. Ik verwacht echter deze functie in de praktijk niet of zeer zelden te zullen gebruiken. Momenteel zijn er ruim 40 actieve app gebruikers aangesloten op dit forum. Wil jij ook liever een app gebruiken dan de mobiele browser? Zoek dan op 'Tapatalk' in jouw app winkel (Google Play, App store, etc.). Let op, deze app word ontwikkeld door een derde partij. Er kan een onkostenvergoeding gevraagd worden (betaalde app). Er kunnen ook gratis varianten beschikbaar zijn voor jouw apparaat, meestal met beperkte functionaliteiten.

Later vandaag worden de werkzaamheden hervat. Dan word er o.a. gewerkt aan de template. Tijdens deze werkzaamheden zal het forum normaal beschikbaar blijven, en zal je er verder weinig hinder van ondervinden. Momenteel zijn alle functionaliteiten weer beschikbaar.

Eerst ga ik een paar uur slapen. ;) :slapen:
Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14320
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 


Keer terug naar Mededelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gastenSlangenforum