RF off-line wegens werkzaamheden

Dit forum bevat aankondigingen en mededelingen van het Reptielenforum team, evenals de Gebruikers richtlijnen. Neem altijd kennis van nieuwe onderwerpen.
Forumregels
Het is niet altijd mogelijk om reacties te plaatsen. Als je de behoefte hebt om te reageren waar dit niet kan, kan je eventueel een privébericht naar Martijn verzenden.

RF off-line wegens werkzaamheden

Berichtdoor Martijn » 10 feb 2012 18:35

Hallo allemaal,

Dit weekend zal het forum verhuisd worden naar de nieuwe krachtigere server. In een eerdere mededeling ben ik daar al dieper op in gegaan. Helaas is het forum in de tussentijd niet beschikbaar. De capaciteitsgrenzen van de oude server zijn bereikt. De nieuwe server is noodzakelijk om de groei van het Reptielenforum op te kunnen vangen en om een vruchtbare toekomst mogelijk te kunnen maken. Tevens zullen de nieuw beschikbaar gekomen mogelijkheden en technologieën de weg vrij maken voor toekomstige nieuwe functionaliteiten en projecten welke specialistische software of hardware vereisen.

Voor de verhuizing
Voordat de verhuizing plaats vind, zullen een aantal functionaliteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Onder meer de zoekfunctie en de bijlage functie. Dit maakt dat de verhuizing twee maal zo snel zal verlopen, en verminderd dus de tijd dat het forum geheel niet beschikbaar is.

Tijdens de verhuizing
Als de verhuizing begonnen is, word je bij je bezoek aan het Reptielenforum omgeleid naar een pagina met actuele status informatie over de verhuizing. Ook kan je de voortgang live volgen via de social media kanalen. Op de statuspagina zal dit ook worden weergegeven. Je hebt dus geen account nodig om de berichten te kunnen volgen. Tevens kan je via Twitter interactief deelnemen en reageren, waarbij ook die berichten op de statuspagina te zien zullen zijn.

Na de verhuizing
Er is geen specifiek tijdschema vastgesteld, omdat er te veel grote onzekerheidsfactoren zijn die meespelen. Daarnaast zal de doorverwijzing van het domein Reptielenforum.nl naar de nieuwe server niet door alle internetproviders even snel worden opgepikt. Hierdoor kan het voorkomen dat vlak na de instelling van het nieuwe IP adres, sommige mensen nog uren niet op het forum kunnen komen. Als gevolg van dit soort zaken kan er niet worden aangegeven wat wanneer plaatsvind en hoe lang alles zal gaan duren.

Met de nieuwe server zijn we straks in ieder geval voorbereid op de toekomst, en zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig om het forum verder door te ontwikkelen. :eusadance:

Met vriendelijke groet,

Martijn
Reptielenforum beheerder
Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14320
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Mededelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 12 gastenSlangenforum