Gebruikers richtlijnen

Dit forum bevat aankondigingen en mededelingen van het Reptielenforum team, evenals de Gebruikers richtlijnen. Neem altijd kennis van nieuwe onderwerpen.
Forumregels
Het is niet altijd mogelijk om reacties te plaatsen. Als je de behoefte hebt om te reageren waar dit niet kan, kan je eventueel een privébericht naar Martijn verzenden.

Gebruikers richtlijnen

Berichtdoor Martijn » 02 dec 2011 00:29

Door deel te nemen aan dit forum ga je akkoord met de volgende richtlijnen, die gelden voor berichten, profiel informatie, avatars, handtekeningen, en alle andere inhoud op deze site en voor je deelname in het algemeen. Dit is ook van toepassing op privéberichten, waarbij wij de mogelijkheid hebben om die te lezen, maar dat doen we alleen wanneer er een overtreding wordt gemeld aan ons of als we een legitieme reden hebben. Dat gebeurt soms, maar komt zeer zelden voor.

Vanwege de natuurlijke aard van de discussies op dit forum, is het voor ons niet mogelijk om berichten te beoordelen en / of de juistheid dan wel geldigheid conform deze richtlijnen te bevestigen voordat deze wordt geplaatst. Als je van mening bent dat iemand onze richtlijnen heeft geschonden of als je inhoud hebt waargenomen die misschien onze aandacht nodig heeft, stuur dan een privébericht naar mij of een ander teamlid met een link naar de inhoud en een korte beschrijving van hetgeen je denkt dat niet goed is. (Privé)berichten kunnen ook gemeld worden met de meldknop (uitroepteken, rechtsonder elk bericht). Het melden is vrijwillig en anoniem, maar in geen enkel geval mag een gebruiker zelf reageren op een situatie. Doorgaans verergert dat de situatie verder. Reageren op een overtreding op een opruiende wijze is een op zichzelf staande overtreding welke zal resulterende in passende maatregelen.

Dit is een non-profit website eigendom van een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde stichting. Voor ons voortbestaan zullen we proberen inkomsten te genereren door middel van wegen die wij passend achten. Alle inhoud die deze richtlijnen schendt zal worden verwijderd. De interpretatie van de richtlijnen is voorbehouden tot het team.

1. Cross-posting is niet toegestaan ​​en zal resulteren in het verwijderen van een of meer berichten. Cross-posting is gedefinieerd als het plaatsen van dezelfde informatie op twee of meer locaties. Probeer bij het plaatsen van een nieuw onderwerp de meest geschikte plaats te bepalen binnen de indeling van het forum. Identieke onderwerpen (soms ook topics genoemd) die geplaatst worden in dezelfde of verschillende forums zullen worden verwijderd.

2. Hoewel het berichtenaantal een betekenis heeft, moet er niet teveel waarde aan worden gehecht. Pogingen om het aantal berichten kunstmatig te verhogen zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor het veelvuldig plaatsen van korte of nietszeggende berichten. Wees terughoudend bij deelname aan spelonderwerpen, zoals Woord associatie thread of Welke muziek luister je nu?, vermijd reacties (op jezelf) binnen een kort tijdsbestek.

3. Commerciële uitingen (zoals advertenties of spam) zijn niet toegestaan. In het algemeen worden berichten die specifiek zijn geplaatst voor de promotie van een website, product of dienst beschouwd als reclame, of in ieder geval, berichten die mensen onnodig naar een website verwijzen waar je op een bepaalde manier mee verbonden bent. Voor sponsoren is dit wel toegestaan. Mocht je geïnteresseerd zijn in een sponsorschap en het benutten van deze mogelijkheden, kan je contact opnemen met ons of rechtstreeks met de stichting.

4. Plaats geen persoonlijke gegevens zoals privéadressen en huistelefoonnummers.

5. Aangezien dit een Nederlandstalige gemeenschap is, is Nederlandstalige inhoud vereist zodat het goed ontvangen en naar behoren gecontroleerd kan worden. Uitgezonderd zijn gebruikers die de Nederlandse taal niet beheersen, maar dit is beperkt tot Engels en Duits.

6. Vulgair taalgebruik en ongeschikt materiaal is niet toegestaan ​​en zal worden verwijderd. Afkortingen, zelf censuur, en pogingen om de woordcensuur functie (indien ingeschakeld) van de forumsoftware te omzeilen zijn ook in strijd met deze richtlijn. Als je bericht een woord bevat dat wordt gecensureerd door de software, moet je dat woord wijzigen, anders zal het bericht worden verwijderd. Als je denkt dat de censuurfunctie een fout bevat, kan je contact met ons opnemen.

We proberen een gezellige vriendelijke forumbeleving na te streven voor zover dat mogelijk is binnen het onderwerp van dit forum. Gelieve hiermee rekening te houden bij je deelname.

7. Bij het verwijzen naar externe websites, moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de link geschikt is voor onze gemeenschap, en dat deze in overeenstemming is met de richtlijnen alhier. Dit omvat het benoemen van of verwijzen naar een site, zelfs als de vermelding niet wordt gelinkt. Als je een bericht plaatst met een link die automatisch wordt gecensureerd, wordt het beschouwd als een ongepaste link en je moet deze onmiddellijk verwijderen uit je bericht. Indien nagelaten, zullen alle berichten die ongepaste verwijzingen bevatten worden verwijderd.

8. Onder punt 7 worden ook verwijzingen naar gerelateerde Nederlandstalige forums bedoeld. Deze zijn in beginsel niet toegestaan. Een bericht mag alleen een verwijzing bevatten zoals voorgaand beschreven naar een ander forum, indien deze waardevol is en het duidelijk is dat de gebruiker binnen redelijk termijn niet op een andere manier geholpen kan worden door andere gebruikers, dan wel met informatie uit oudere onderwerpen. In het geval dat er een link wordt geplaatst, mag dit alleen een dieplink zijn naar de desbetreffende openbare inhoud. In het onderschrift mag wel een tekstlink zonder opmaak worden opgenomen dat verwijst naar een ander forum. Inhoud dat niet in overeenstemming is met deze richtlijnen zal worden verwijderd. Het bepalen van de juistheid is voorbehouden aan het team. Als je twijfelt is het raadzaam om bij het team te informeren.

9. Berichten die illegale activiteiten, transacties of websites bespreken zoals warez en cracks zullen worden verwijderd. Dit is inclusief het plaatsen van informatie die je illegaal hebt verkregen.

10. Politieke en religieuze discussies zijn niet toegestaan ​​op deze website. Als kan worden aangenomen dat het eindresultaat van een discussie van politieke of religieuze aard kan zijn, zal het bericht worden verwijderd. Sterke politieke en religieuze uitingen worden geweerd van profielen, handtekeningen en andere inhoud. Uitgezonderd zijn politieke discussies die direct verband houden met het onderwerp van dit forum.

11. Plaats geen auteursrechtelijk beschermd materiaal (artikelen, video's, audio, etc.) waarvan je geen toestemming hebt deze te vermenigvuldigen of te verspreiden. Van tekst gebaseerde artikelen mag doorgaans wel een klein deel van het artikel geciteerd worden (het citaatrecht genoemd, meestal niet meer dan 1/ 5 of 1/6 deel of soms de eerste alinea) en moet je een link naar de bron plaatsen (indien online) of de bron duidelijk vermelden (indien offline). Het plaatsen van het gehele artikel, zelfs met de bron, vormt schending van het auteursrecht. Dit is niet de plaats voor illegale activiteiten of het distribueren van auteursrechtelijk beschermd materiaal (of materiaal met een twijfelachtige auteursrechtelijke status).

12. Bij het plaatsen van en linken naar afbeeldingen, bestanden, enz., dan kan je beter afzien van hotlinken. Dat is het direct linken naar afbeeldingen (. Jpg,. Jpeg,. Gif,. Png, enz.), video (. Avi,. Mov,. Mpg,. Mpeg,. Wmv, etc.), audio (. Mp3, . wav, enz.), archieven (. zip,. rar, etc.) of op andere wijze te downloaden of te streamen bestanden, naar servers waarvoor je geen toestemming hebt om naar te linken. In plaats daarvan kan je linken naar de pagina waar het item gevonden kan worden. Dit is inclusief het verstrekken van een directe link naar het bestand, gelijk aan dat het bestand niet als bijlage is ingesloten in je bericht. Deze praktijken kosten de servereigenaar geld en systeemcapaciteit.

13. Respect staat bij ons hoog in het vaandel. Je moet respect tonen naar je mede gebruikers. We vragen je je te onthouden van opruiende en lasterlijke commentaren, evenals beledigingen, treiteren, en het algemeen gebrek aan respect. Boor niet simpelweg de mening of het advies dat door anderen gegeven wordt de grond in. Als je het er niet mee eens bent, vertel dan waarom - met respect. Vertel niet alleen dat iemand fout zit. Maak geen ongenode opmerkingen over typefouten, dubbele berichten, de stijl van het bericht, enz.

Wanneer er een mening gebaseerde discussie wordt gevoerd, is er geen ruimte voor berichten als "er is geen motivatie" alsof jouw mening de enige is, of de enige is die telt. Wanneer iemand zijn of haar mening duidelijk heeft gemaakt, reageer dan niet met een bericht als "Meen je dat serieus?" en "Hoe voel je je eigen?". Vergeet niet, dit is geen debateerclub. Dit is een vriendelijk discussie platforum. Sta toe dat anderen een eigen mening hebben. Niemand bevind zich in de positie om op te treden als een soort van mening beoordelaar, welke reageert op elke mening met of ze het ermee eens zijn of niet, of welke mening een niet juiste doordachte en onderbouwde mening is.

We staan ​​niet toe dat onderwerpen worden gestart om te bespreken wie of wat is het meest overgewaardeerd is, wie of wat is je minst favoriete, enz. Met uitzondering van de off-topic forums.

14. Handtekeningen (ook wel onderschriften genoemd) zijn in beginsel bedoeld voor het plaatsen van een vaste berichtafsluiting, zoals: Met vriendelijke groeten, ... Ze zijn beperkt tot vijf tekstregels. Dit geldt ook voor lege regels. De tekst in je handtekening kan worden aangepast door de BBCode te gebruiken net zoals op de forums. Het is aanbevolen dat je je beperkt tot leesbare lettertypes en kleuren en dat de grootte niet te groot is. Je mag websites en ondernemingen vermelden waarmee je op een of andere manier bent verbonden, zolang ze enigszins gerelateerd zijn aan het hoofdonderwerp. Concentreer je op dingen die je leuk vindt, niet op dingen die je niet leuk vind. Je mag afbeeldingen plaatsen, zolang deze niet het totale van 5 tekstregels overschrijden. Dat komt dan neer op maximaal 200px hoogte. De breedte kan niet veel meer zijn dan 600px in verband met het uitrekken van de website. Langere onderschriften zijn mogelijk door middel van de BBCode "Hokje". Dan wordt je handtekening in een hokje geplaatst van 5 tekstregels hoog, waarbij je naar beneden kan scrollen om de niet passende inhoud weer te geven.

15. Elke gebruiker is toegestaan ​​om één account aan te maken. Het account is persoonsgebonden en mag onder geen beding worden uitgeleend of gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager. Je account wordt door ons systeem herkend aan een uniek nummer (ID) in combinatie met je gebruikersnaam. Als je je gebruikersnaam wil veranderen, neem dan contact met mij op, meestal kan ik dat voor je in orde maken terwijl je al je profielgegevens, berichten en andere inhoud blijven bewaard. Je moet wel een gegronde reden hebben, denk dus voor registratie al goed na over je (tijdloze) gebruikersnaam. Na een eventuele wijziging verwachten we van je dat je dit kenbaar maakt aan je mede gebruikers omdat ze je mogelijk niet meer herkennen. Dit mag je doen middels een bump van je oude voorstelonderwerp, een bericht in het onderwerp Wist je al dat... of een tekst in je handtekening gedurende twee weken.

16. Geautomatiseerd aanmaken van accounts, deelname, en content-scraping is niet toegestaan. Je mag wel content uit de Atom feeds gebruiken, mits de herkomst van de informatie duidelijk vermeld en gelinkt staat.

17. We weten dat mensen soms het forum willen verlaten (uit eigen vrije wil of anderszins) van tijd tot tijd en indien dat het geval is, verwijderen we geen accounts, berichten, of andere inhoud op ons forum. Alle inhoud wordt toegekend aan ons met eeuwigdurende elektronische publicatie rechten omdat alle geplaatste inhoud onlosmakelijk onderdeel wordt van het forum, zelfs als je niet meer deelneemt. Je mag op ieder moment verzoeken om verwijdering van een bepaald item, maar wij zullen beslissen of en wanneer de inhoud verwijderd wordt van het forum. Als je je niet meer wenst te identificeren met onze gemeenschap, zullen wij graag je account sluiten (ook wel deactiveren genoemd) en je profiel informatie veranderen om alle identificerende kenmerken te verwijderen. Dit laatste dient tegelijkertijd aangevraagd te worden, later veranderen is niet meer mogelijk. Na het afsluiten van je account, zal je niet langer in staat zijn om deel te nemen aan het forum en deze actie is niet omkeerbaar.

18. Moderators en ik hebben het laatste woord over wat dan ook. Als je een probleem hebt, kan je een klacht indienen bij hen rechtstreeks en niet in het openbaar op de website. Het aanmaken van onderwerpen of berichten met verzoeken, mededelingen of verwijzingen naar administratieve beslissingen of mogelijk aankomende administratieve besluiten, zoals bericht verplaatsingen en onderwerp sluitingen, zijn niet toegestaan. We zijn niet perfect en als je het gevoel hebt dat we een fout hebben gemaakt, kan je met een privébericht contact opnemen met een teamlid waarna we de situatie zullen bekijken. Wil je een kopie van je verwijderde bericht, zodat je deze kan aanpassen en terugplaatsen, neem dan contact met ons op. Omdat het niet onze voorkeur geniet dat je weer helemaal overnieuw moet beginnen, zullen we je graag een kopie toesturen.

19. Als je ooit uitleg nodig hebt over een deel van onze richtlijnen of heb je een vraag, suggestie, feedback of een probleem met de site, aarzel dan niet om direct contact met mij op te nemen, ik zorg er dan voor dat het de juiste aandacht krijgt. Gelieve niet te posten in de forums omdat het weer zal worden verwijderd.

20. Wanneer je deelneemt aan dit forum, houd dan in gedachten dat we streven naar een leuke, vriendelijke en uitnodigende atmosfeer. Dus, veel plezier en geniet van het forum!

De rechten van de vrijheid van meningsuiting zijn niet uit te breiden op non-profit websites, zoals deze. Deze richtlijnen bepalen de soorten van gedrag en activiteiten die hier zijn toegestaan.

Als een gebruiker in strijd handelt met onze richtlijnen en een minachting toont voor hen, onze teamleden en ons forum, behouden we ons het recht om een account (uit) te sluiten, wijzigen of inhoud te verwijderen zonder waarschuwing. Deze richtlijnen kunnen te allen tijde worden gewijzigd zonder kennisgeving.

Heb je een vraag over onze richtlijnen of over iets anders? Heb je een suggestie? Wil je feedback aanbieden? Of ervaar je problemen met de site? Nou, het maakt niet uit wat het is, aarzel niet om contact met ons op te nemen en we zullen je graag verder helpen.

Bedankt voor je bezoek aan het Reptielenforum!
Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14376
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland

Keer terug naar Mededelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gastenSlangenforum