ReptiWiki licentie wijziging

Dit forum bevat aankondigingen en mededelingen van het Reptielenforum team, evenals de Gebruikers richtlijnen. Neem altijd kennis van nieuwe onderwerpen.
Forumregels
Het is niet altijd mogelijk om reacties te plaatsen. Als je de behoefte hebt om te reageren waar dit niet kan, kan je eventueel een privébericht naar Martijn verzenden.

ReptiWiki licentie wijziging

Berichtdoor Martijn » 04 aug 2011 17:24

Mededeling

De artikelen, waaronder ook caresheets, die door alle leden samen worden samengesteld en gepubliceerd onder het ReptiWiki account, hebben een nieuwe licentie gekregen.

Oude licentie
De inhoud van ReptiWiki is vrij en mag vrij worden overgenomen en afgedrukt voor eigen gebruik. De inhoud kan worden opgenomen in een geautomatiseerd database systeem zoals zoekmachines. De inhoud mag op particuliere websites en forums worden gequoted met bronvermelding (rechtstreekse link naar het artikel) en datum (artikelen kunnen gewijzigd zijn). De inhoud mag niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Bij constatering van inbreuk zal hierop worden gereageerd op de van rechtswege beschikbare en gebruikelijke methodes zodat het feit wordt bestreden.

Nieuwe licentie
Afbeelding
Dit werk is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Verkorte versie:

De gebruiker mag:
het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven

Onder de volgende voorwaarden:
Naamsvermelding — De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).
Niet-commercieel — De gebruiker mag het werk niet voor commerciële doeleinden gebruiken.
Geen Afgeleide werken — De gebruiker mag het werk niet bewerken.

In de praktijk veranderd er verder weinig omdat de licentie vrijwel hetzelfde is gebleven, maar wel is gestandaardiseerd. Zoals voorheen geldt deze licentie voor zowel de artikelen, als de aangedragen bijdrages (verbeteringen). Hierbij moet net als voorheen worden opgelet, want als bijdrages eerder onder een andere voorwaarde elders beschikbaar zijn gesteld, bijvoorbeeld met een copyright vermelding, deze vermelding aldaar niet meer juist dan wel van toepassing is.

Er komt nog een uitgebreid document waarin dieper op dit onderwerp wordt ingegaan. Zowel voor gebruikers als bijdragers. Voorts zijn we een nieuw plan aan het uitwerken voor de kennisbank, hierover willen we nu nog niets kwijt. Het zal echter in de toekomst nog steeds mogelijk blijven (en makkelijker te realiseren zijn) om eigen artikelen te plaatsen die door jezelf is samengesteld en niet gezamelijk (onder je eigen account). Ook zullen de ReptiWiki discussies worden afgesplitst (opgeschoond), zover deze niet inhoudelijk gaan over het artikel, maar algemeen over het onderwerp. Zoals gezegd, wordt vervolgd. Tot zover deze kennisgeving. :)
Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14376
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland

Keer terug naar Mededelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum