Boa constrictor constrictor "Peru" - overleg

Overlegonderwerpen betreffende de artikelen van slangen, hagedissen, schildpadden, krokodilachtigen e.a.
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor constrictor "Peru" - overleg

Berichtdoor Marco T. » 10 apr 2009 16:07

Boa constrictor constrictor "Peru"

De boa's van Peru zijn hoogst gewaardeerd door rood-staarthouders. De verschijning van deze mooie slangen wordt beinvloed zowel door de relatieve nabijheid van de waaier aan imperator-soorten in Colombia alsook aan de ware rood-staarten van het Amazonegebied. De Peruaanse boa's zijn morfologisch en qua gedrag ongelijksoortig aan andere erkende ware rood-staartvindplaatsen, in het bijzonder die van het Suriname/Guyana gebied. Peruanen bevinden zich onder de grootste soorten van Boa's, individuelen gemeten bereikten lengtes tot 3 tot 4 meters . Het succesvolle herhaaldelijk fokken met Peruaanse rood-staarten kan voorbij het bereik van boa-kwekers zijn als ze niet de vereiste kennis en heel veel geduld hebben. Strikte aandacht geven aan het voeden, temperatuurvereisten en seizoenensimulatie zal sterk kweekresultaten verbeteren.

Het temperament van deze constrictor wordt beschreven van volledig volgzaam totaan bijna onhandelbaar. Onze ervaring is hiermee dat sommige jonge dieren door een fase gaan waar zij van alles vreselijk bang schijnen en hen kalmeren moeilijk is. Geef deze exemplaren een overvloed van privacy en een zachte behandeling. Allen exemplaren worden volgzaam als ze 3 jaar worden. Waarschijnlijk, zouden die eigenaars onbekwaam om deze voorwaarden te voldoen en de vereisten van hun boa's niet kunnen waar maken, geen zuivere Peruaanse boa moeten aankopen als zij een volgzaam huisdier willen hebben.

Deze boa's zijn geslachtsrijp in 4 tot 6 jaar bij lengtes van 1,5 tot 2 meter. Deze boa's zullen zelden, indien ooit, het `suriname syndroom ' tonen met begeleidende gewicht-verlies en de bijbehorende problemen maar het is nog altijd aan de eigenaar om om het even welk teken van zwaarlijvigheid in groeiende Peruviaanse boa's te vermijden door constant en niet overdadig te voeden. Deze rood-staarten vereisen verhoogde seizoensimulatie voor de beste groei en herhaald het kweeksucces. In tegenstelling tot sommige plaatsen waar men imperators terugvindt zullen de boa's vaak bij gemiddelde lage temperaturen tijdens de seizoencyclus kweken.

Iquitos Redtail Boas ( Boa constrictor constrictor )

De boa's van Iquitos zijn over het algemeen meer egaler en met de klassieke tekening gevonden dan die van een andere gebied. Ronde spots en het streep- fragmenten worden tegenover elkaar gesteld tegen duidelijke kleuren als achtergrond. De meesten tonen sterk het contrast van het handelsmerk van de rood-staarten van Peru (de kleur). Sommige uitzonderlijke mooie rood-staarten Iquitos hebben een gouden toon. Wij hebben de term het ' Goud van Iquitos ' om een van de bloedlijnen van gouden-gele Peruaanse rood-staarten te beschrijven. De rood-staartpasgeborenen van Iquitos van grote wijfjes zijn het grootst en zwaarst van babyboa's die wij al hebben gezien. De babys zijn algemeen meer dan 24 inch in lengte en kunnen gespeende ratten binnen een paar weken na geboorte eten. Nochtans, zullen de grote wijfjes geen nesten van meer dan ongeveer 24 babys hebben. Dit is veel minder dan er van een gelijkaardige grote boa wordt verwacht.

Pucallpa, Peru Red-Tailed Boas ( Boa constrictor constrictor )

Niet alle boa's van het gebied Pucallpa van Peru zijn geel, maar de plaats Pucallpa heeft een aantal van de meest verbazende gele en geelstaartigen geproduceerd. De rood-staarten van Pucallpa zijn enigszins veranderlijker in verschijning dan dieren uit Iquitos en de patroonanomalieen worden vaak teruggezien. Deze boa's ook hebben over het algemeen minder spectaculaire rode staarten maar de verrassende kleur en patronen van de rest van het dier maken dan dat gebrek goed. De boa's van Pucallpa zijn ook gekend dat ze enigszins kleiner zijn dan gemiddeld de rood-staarten van Peru zijn met grote volwassenen die algemeen niet veel meer dan twee meters in lengte worden. De pasgeboren boa's uit Pucallpa zijn enigszins kleiner dan hun tegenhangers uit Iquitos maar vertonen prominentere oog-banen. De meest spectaculaire gele volwassen Pucallpa redtails tonen gewoonlijk zeer donkere of zelfs zwarte staarten wanneer ze klein zijn.

bcc peru pucallpa.jpg


bcc peru iquitos jongen.jpg


bcc peru.jpg


:arrow: Met toestemming, Bron: http://riobravoreptiles.com/
Met dank aan crashbandicoot en zijn vrouw voor het vertalen.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Any fool can criticize, condemn, and complain - Be a wiseman and discuss with arguments.

Slangen:

1.1 Boa constrictor constrictor "Suriname"
1.1 Boa constrictor imperator "Nicaragua"
1.0 Boa constrictor imperator "Nicaragua Hypo"
1.1 Python reticulatus "Seram Islands"
1.0 Python reticulatus "Selayar"
1.0 Python molurus bivittatus "Green Albino"


With reasonable men I will reason; with humane men I will plea; but to tyrants I will give no quarter, nor waste arguments where they will certainly be lost.
William Lloyd Garrison (1805 - 1879)
Avatar gebruiker
Marco T.
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 127
Berichten: 1637
Geregistreerd: 08 sep 2007 00:04
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den Ijssel
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Re: Boa constrictor constrictor "Peru" - overleg

Berichtdoor Martijn » 11 apr 2009 03:17

Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14321
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 


Keer terug naar Overleg :: Reptielen artikelen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastSlangenforum