Pagina 1 van 1

Boa constrictor constrictor/ constrictor imperator - overleg

BerichtGeplaatst: 10 apr 2009 16:02
door Marco T.
Boa constrictor constrictor/ constrictor imperator Columbia

Zowel worden de imperator als constrictor ondersoorten gevonden in Colombia. De constrictor vorm is beperkt tot gebieden aan het oosten en enigszins het zuiden van de meer bevolkte delen van Colombia waar de praktisch alle Boa's van dat land voortkomen. Zeer vele duizenden gewone boa's of Columbiaanse redtailboa's van westelijke deel, 2/3 of zo zijn uitgevoerd naar de V.S. in de loop van de laatste verscheidene decennia. Dit patroon van export gaat vandaag nog verder. Dientengevolge wanneer de mensen van Columbiaanse boa's spreken verwijzen zij bijna altijd naar Columbiaanse imperators. Deze vriendelijke boa's tonen vaak vrij rode staarten, minstens wanneer ze nog klein zijn , maar zij zijn geen ware redtailboa's. De term redtail boa wordt slechts toegepast op de constrictor ondersoorten. Bijna niemand is gelukkig genoeg om constrictors van Columbiaanse oorsprong met meetbare plaatsgegevens te verwerven zodoende hebben de meeste de gemeenschappelijke Columbiaanse imperator.

De gewone Columbiaanse boa's passen zich goed aan gevangenschap aan, zijn goede eters van binnenlandse knaagdieren en hebben een goede reputatie voor braaf en volgzaam te zijn. Bijna zeker zijn deze trekken nog verbeterd door de algemene hobbykwekers en door het selectieve fokken over verscheidene generaties in gevangenschap. Na de Boa's van noordelijk en midden Amerika en het grootste deel van Mexico, zijn de Columbiaanse boa's het gemakkelijkst van de Boa's om in gevangenschap te kweken.

Imperators van Colombia zijn geslachtsrijp in 3 tot 4 jaar bij een lengte van rond 1,5 meter. Goed gehouden kunnen Columbiaanse boa's vele jaren leven. Een probleem dat vaak bij deze boa's gezien wordt is zwaarlijvigheid die uit het overvoederen voortvloeit. Columbianen zijn algemeen gezien 2-3 meters lang, toch wordt een specimen van bijna 4 meters gemeld. Deze boa's hebben grote nesten van robuste jongeren. Columbiaanse imperators hebben meestal de bekende dorsale zadel van 20 of 21 zadels van snuit tot staart.

bcc colombia.jpg


:arrow: Met toestemming, Bron: http://riobravoreptiles.com/
Met dank aan crashbandicoot en zijn vrouw voor het vertalen.

Re: Boa constrictor constrictor/ constrictor imperator - overleg

BerichtGeplaatst: 11 apr 2009 03:05
door Martijn
Artikel :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=45&t=3321

Bedankt! :duim2:

Ik wil even wat aanhalen, in het artikel wordt de term colombia en columbia gebruikt. Het land heet namelijk Colombia en iets uit dat land is geen Columbiaan maar een Colombiaan.

Is dat een vertalingsfout?

Re: Boa constrictor constrictor/ constrictor imperator - overleg

BerichtGeplaatst: 11 apr 2009 11:58
door Marco T.
Ik denk het wel.

Re: Boa constrictor constrictor/ constrictor imperator - overleg

BerichtGeplaatst: 12 apr 2009 00:22
door Martijn
Ik heb alle columbia(anse) vervangen door de colombia(anse) die ik kon vinden. ;)