Boa constrictor imperator "Mexico" - overleg

Overlegonderwerpen betreffende de artikelen van slangen, hagedissen, schildpadden, krokodilachtigen e.a.
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor imperator "Mexico" - overleg

Berichtdoor Marco T. » 10 apr 2009 16:00

Boa Constrictor Imperator "Mexico"

De habitat voor de Boa in Mexico omvat woestijn en semi-woestijn, kustmangrovemoerassen, tropisch en subtropisch woud en het overblijvend noordelijk bos die in hemeleilanden boven de woestijnen in het noorden van het land uitsteken, die bij hoogten van het zeeniveau van rond de 5000 cm voortduren. De subtiele verscheidenheid in kleur en patroon van de Mexicaanse imperator kan plaats-georienteerde eigenaars en kwekers verwarren en de nauwkeurige plaats van oorsprong bijna onmogelijk maken als er enkel toevallige observatie plaats heeft.

Een algemene beschrijving van de boa's van Mexico zou kunnen zijn : kleine tot matiggrote Boa van 1 tot ongeveer 2,6 meter in lengte. De Mexicaanse boa's zijn over het algemeen zwaarder getekend van patroon dan vele Boa's, of hebben een hoge patroondichtheid (HPD) en hebben duidelijk omlijnde,zwarte of donkerbruine dorsale zadels die 24-31 zadels tellen. Dorsale zadels zijn meestal door een ononderbroken of dichtbijgelegen ononderbroken lijn verbonden. De achtergrond kleur kan bruin (tan), chocolade, sinaasappel, grijs, houtskool, zilver of om het even welke combinatie van die kleuren zijn. De staart of de staartnoteringen varieren van volledig zwart, bruin of oranje tot baksteenkleur en slechts soms een saai rood.

Om redenen die wij waarschijnlijk nooit begrijpen tonen alle boa's van Mexico op een gegeven moment een opschrikkend en imposant verdedigingsgedrag. Deze vertoning bestaat uit het aanhalen en het buigen van het lichaam, het grootmaken en/of het afvlakken van het hoofd en het rollen van de staart. Als deze waarschuwingsseinen worden genegeerd zal de boa gewoonlijk een hoge hoeveelheid van lucht binnen nemen en zal een luid gesis tentoon stellen. Een geduldige eigenaar, het goed uitgerust verblijf en een zachte behandeling zullen gewoonlijk terug het volledig volgzaam huisdier teruggeven.

Hierbij drie groepen Boa's van Mexico : Boven-Yucatan of CanCun boa's, Sonoran woestijn boa's en Dwerg of Tarahumara berg boa's.

CanCun, Mexico Boas ( Boa c. imperator )

CanCun boa's matig groot, vroeg geslachtsrijp en kweken gemakkelijk. Op drie jaar juist onder 1,3 meter kweken ze reeds. CanCun sterk getekend en zeer kleurrijk. Zij zijn onder de rustigste boa's van Mexico.

Dwerg/Tarahumara berg Boa ( Boa c. imperator )

Sierra Tarahumara ligt in Chihuahua en Sonora Mexico. Deze gebieden van hoge pieken, beboste plateaus en diep geerodeerde oevercanyons worden soms vermeld als Sky Islands in de woestijn. Het is hier bij hoogten van 4000cm of meer waar deze dwergboa's voorkomen.

Wat is een dwergboa? De genetica en de voedselbeschikbaarheid combineren om de volwassen grootte van boa's in gevangenschap te bepalen. Een plaats of een vorm zou als dwerg kunnen worden beschouwd als de individuen seksuele rijpheid bereiken en haalbare jongeren zonder complicatie een beduidend kleinere grootte en massa hebben. De boa's van Tarahumara kweken en gaven jongeren terwijl ze nog minder dan 38 inch (zo'n 96,5 centimeter) zijn met een gewicht van 1,6 kilogram. Het is niet geweten hoe groot de boa's van Tarahumara worden indien overvloedig gevoerd zou worden over een periode van jaren . Nochtans, dan zouden andere zo ook behandelde vastelandsvormen van Boa's ook lengten van 5 voet of meer tijdens de zelfde tijdspanne bereikt moeten hebben. Doelbewust rantsoeneren van het voedsel om Boa's klein te houden remt hun capaciteit te reproduceren. De boa's van Tarahumara zijn ware dwergen.

bci mexico.jpg


bci mexico tarahumara mountain.jpg


bci mexico cancun.jpg


:arrow: Met toestemming, Bron: http://riobravoreptiles.com/
Met dank aan crashbandicoot en zijn vrouw voor het vertalen.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Any fool can criticize, condemn, and complain - Be a wiseman and discuss with arguments.

Slangen:

1.1 Boa constrictor constrictor "Suriname"
1.1 Boa constrictor imperator "Nicaragua"
1.0 Boa constrictor imperator "Nicaragua Hypo"
1.1 Python reticulatus "Seram Islands"
1.0 Python reticulatus "Selayar"
1.0 Python molurus bivittatus "Green Albino"


With reasonable men I will reason; with humane men I will plea; but to tyrants I will give no quarter, nor waste arguments where they will certainly be lost.
William Lloyd Garrison (1805 - 1879)
Avatar gebruiker
Marco T.
 
Waardering: 0
Heeft bedankt: 0
ID: 127
Berichten: 1637
Geregistreerd: 08 sep 2007 00:04
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den Ijssel
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Re: Boa constrictor imperator "Mexico" - overleg

Berichtdoor Martijn » 11 apr 2009 02:53

Met vriendelijke groet,
Martijn (beheerder)

Reptielenforum - Voor als je (van) reptielen houdt
Avatar gebruiker
Martijn
Beheerder
 
Waardering: 32
Heeft bedankt: 10
ID: 2
Berichten: 14321
Geregistreerd: 23 mei 2007 14:33
Woonplaats: Eindhoven
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 


Keer terug naar Overleg :: Reptielen artikelen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenSlangenforum