Boa constrictor longicauda

Peruaanse langstaart boa
Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor longicauda

Berichtdoor ReptiWiki » 11 apr 2009 03:09

Boa constrictor longicauda (Peruaanse langstaart boa)

Peru ligt ten Zuiden van Ecuador en Colombia, ten Noorden van Chili en ten Westen van Brazilie en Bolivia. De Bergen van de Andes verdelen Peru in drie gebieden. De eerste wordt Kust of Costa of van de Woestijnkust genoemd. Het Costagebied is een smalle kust die duidelijk bestaan uit grote landstreken van woestijn die door vruchtbare oasen en valleien worden onderbroken. Tweede is de Sierra die uit de Hoge Plateaus en Bergranden bestaat die zich voorbij de sneeuwlijn uitbreiden. En ten derde is het Selvagebied van tropische bossen van het Amazonebassin. Drie ondersoorten van constrictor zijn inheems aan Peru. Boa c Constrictor heeft zijn soorten in het Selvagebied van het Amazonebassin aan de Oostelijke kant van de Bergen van de Andes van de grenzen van het Zuiden van Ecuador & Colombia aan Brazilie Boa c. Ortonii heeft een geografische waaier aan de Westelijke kant van de Andes van Perico en de hogere Vallei Maranon aan Piura en zuiden aan Libertad, in het dorre gebied Costa van Peru van het Noordwesten. En als laatste hebben wij Boa c. longicauda die uit het gebied Costa in het extreme noordwestendeel van het land komt. Het strekt zich van Tumbes Peru tot het noorden in Ecuador in de staten van Guayas & Manabi uit. De boa's van Tumbes, Peru zijn zeer uniek en dat was een van de redenen waarom zij als nieuwe ondersoort in 1991 door Price & Russo werden beschreven en als een geldige ondersoort werden gezien. De topografie van Tumbes is ook uniek. Zijn Kustlijn wordt gevuld met de moerassen van de Mangrove terwijl de Bergen in bepaalde tijden van het jaar dor & droog kunnen zijn. Aangezien Tumbes zuiden van de Evenaar is, begint zijn zomer in December. Zijn regenseizoen is vanaf Februari tot Mei en het blijft droog met bijna woestijnklimaat vanaf Juni tot November. Vele bomen laten hun bladeren vallen tijdens het droge seizoen en het landschap lijkt bijna een gematigd bos.

De eerste longicauda gingen de V.S. in 1988 in. Het was een zending van 4 tot 5 voet lange volwassenen waarvan elk zich van donkerbruin met grijze koppen tot zwarte boa's met blauwe hoofden uitstrekte. Zij hadden 19 - 21 dorsale zadels van snuit tot staart. Deze unieke boa's zijn hoogst veranderlijk en geen twee zijn precies gelijk. Vandaag worden zij selectief gekweekt om de verborgen geel- en groentinten uit te brengen die nu over generaties zijn verschenen. Als babys hebben zij de blauw, zwarte, room & gele eigenschappen van de volwassenen niet. Eigenlijk zijn zij vrij kleurloos. Longicauda baby's vergen minstens 3 jaar om in de mooie vlinders te veranderen die ze zijn. De longtailboa is waarschijnlijk een van de zeldzaamste in gevangenschap toe te schrijven aan het feit dat Ecuador en Peru een lang geschil over het gebied Tumbes hebben gehad. Het is zeer gevaarlijk om naar dit deel van de wereld te reizen en daarom is het onderzoek bijna onmogelijk. Ten tweede aangezien dit gebied onder geschil is - het is onmogelijk om vergunningen te brengen en om op dit gebied gegevens of dieren te verzamelen. Daarom is het lot van longicauda in de handen van verantwoordelijke kwekers van Boa's.

bc%20longicauda%201.jpg


bc%20longicauda%202.jpg


Overleg :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3305
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Afbeelding Dit werk van het Reptielenforum is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Je bent welkom om hieronder je bijdrage aan dit artikel te plaatsen, als zijnde gewijzigde, verbeterde en aanvullende teksten, evenals afbeeldingen.
Avatar gebruiker
ReptiWiki
 
Waardering: 2
Heeft bedankt: 0
ID: 749
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 nov 2008 17:25
Land: Nederland

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten



Slangenforum