Boa constrictor constrictor / constrictor imperator

Colombia
Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor constrictor / constrictor imperator

Berichtdoor ReptiWiki » 11 apr 2009 02:59

Boa constrictor constrictor / constrictor imperator Colombia

Zowel worden de imperator als constrictor ondersoorten gevonden in Colombia. De constrictor vorm is beperkt tot gebieden aan het oosten en enigszins het zuiden van de meer bevolkte delen van Colombia waar de praktisch alle Boa's van dat land voortkomen. Zeer vele duizenden gewone boa's of Colombiaanse redtailboa's van westelijke deel, 2/3 of zo zijn uitgevoerd naar de V.S. in de loop van de laatste verscheidene decennia. Dit patroon van export gaat vandaag nog verder. Dientengevolge wanneer de mensen van Colombiaanse boa's spreken verwijzen zij bijna altijd naar Colombiaanse imperators. Deze vriendelijke boa's tonen vaak vrij rode staarten, minstens wanneer ze nog klein zijn , maar zij zijn geen ware redtailboa's. De term redtail boa wordt slechts toegepast op de constrictor ondersoorten. Bijna niemand is gelukkig genoeg om constrictors van Colombiaanse oorsprong met meetbare plaatsgegevens te verwerven zodoende hebben de meeste de gemeenschappelijke Colombiaanse imperator.

De gewone Colombiaanse boa's passen zich goed aan gevangenschap aan, zijn goede eters van binnenlandse knaagdieren en hebben een goede reputatie voor braaf en volgzaam te zijn. Bijna zeker zijn deze trekken nog verbeterd door de algemene hobbykwekers en door het selectieve fokken over verscheidene generaties in gevangenschap. Na de Boa's van noordelijk en midden Amerika en het grootste deel van Mexico, zijn de Colombiaanse boa's het gemakkelijkst van de Boa's om in gevangenschap te kweken.

Imperators van Colombia zijn geslachtsrijp in 3 tot 4 jaar bij een lengte van rond 1,5 meter. Goed gehouden kunnen Colombiaanse boa's vele jaren leven. Een probleem dat vaak bij deze boa's gezien wordt is zwaarlijvigheid die uit het overvoederen voortvloeit. Colombianen zijn algemeen gezien 2-3 meters lang, toch wordt een specimen van bijna 4 meters gemeld. Deze boa's hebben grote nesten van robuuste jongeren. Colombiaanse imperators hebben meestal de bekende dorsale zadel van 20 of 21 zadels van snuit tot staart.

bcc%20colombia.jpg


Overleg :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3304
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Afbeelding Dit werk van het Reptielenforum is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Je bent welkom om hieronder je bijdrage aan dit artikel te plaatsen, als zijnde gewijzigde, verbeterde en aanvullende teksten, evenals afbeeldingen.
Avatar gebruiker
ReptiWiki
 
Waardering: 2
Heeft bedankt: 0
ID: 749
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 nov 2008 17:25
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastSlangenforum