Boa constrictor imperator, Eilandlocaliteiten

Slangen gerelateerde artikelen
Forumregels
ReptiWiki

Informatie

Boa constrictor imperator, Eilandlocaliteiten

Berichtdoor ReptiWiki » 11 apr 2009 02:45

Boa constrictor imperator, Eilandlocaliteiten

De vogels, het onderzeese leven, de insecten en grotendeels de planten gelinkt aan kleine eilanden, koraalatols en de overblijvende Eilanden van de Caribbean kunnen vrij gelijkaardig zijn. Wegens de moeilijkheid voor de meeste dieren die niet kunnen zwemmen of vliegen om zich te koloniseren overzee is op deze eilanden het aards gewerveld leven, enerzijds, vaak vrij uniek. Dit is zeker waar van de Boa subspecies..

Gelijk door welke manier dat zij aankomen op het strand op een eiland moeten boa's in hun genetische erfenis kijken en hulpmiddelen vinden om in een plaats heel vaak verschillend van hun vastelandsoorsprong te overleven. De verschillen in voedselsoorten en overvloed hieraan, termische condities, blootstelling aan de zon en andere belangrijke factoren moeten onder ogen worden gezien en moeten uit de weg geruimd worden. De resultaten van deze aanpassingen worden gemakkelijk waargenomen bij de kleine groep insulaire eilandimperators die wij nu vinden in de reptielenhobby. Wanneer, als men van mening geweest is dat de eilandboa's in een uiterst korte tijdspanne in vergelijking met de algemene evolutie van de Boa's, zij weinig tijd gehad hebben om deze aanpassingen en veranderingen aan te brengen, dan zijn de openlijke fysieke verschillen eenvoudigweg verbazend. Zij zijn over het algemeen kleiner en slanker. De waaier van kleuren en tinten die men in de individuele eilandpopulatie is gevonden, is veel kleiner dan die van hun vastelandsverwanten. Zorgvuldig kijkende waarnemers zullen nota nemen van de vele verschillen in eilandboa's, zowel in verschijning als gedrag.

Er zijn andere ondersoorten van Boa's, vrij zeldzaam en uniek, teruggevonden op Eilanden van de kleinere Antillen. Zonder een ongebruikelijke en onwaarschijnlijke reeks gebeurtenissen zouden deze mooie en fascinerende dieren nooit een kans gegeven zijn om te bestaan. Het is belangrijk om de uniekheid en de zeldzaamheid van het deze populatie van de eilandboa te erkennen en eraan te werken om hen te bewaren. In de natuur en in hun cultuur.

Overleg :arrow: http://www.reptielenforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3302
Afbeelding Dit werk van het Reptielenforum is gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Nederland licentie

Je bent welkom om hieronder je bijdrage aan dit artikel te plaatsen, als zijnde gewijzigde, verbeterde en aanvullende teksten, evenals afbeeldingen.
Avatar gebruiker
ReptiWiki
 
Waardering: 2
Heeft bedankt: 0
ID: 749
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 nov 2008 17:25
Land: Nederland


Bezoek ReptielenClub.nl
Advertentie
 

Keer terug naar Slangen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastSlangenforum